Ugrás a fő tartalomra
Climate Action

Környezettudatosság az irodában

Bárhol is dolgozzon, néhány egyszerű lépéssel Ön is hozzájárulhat az erőforrások és az energia takarékos használatához, valamint a kibocsátások csökkentéséhez.

Az EU környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerét (EMAS) a világ bármely vállalata vagy szervezete igénybe veheti környezeti teljesítményének értékelésére és javítására.

work_01_en
  • Használja saját bögréjét ahelyett, hogy minden alkalommal eldobható műanyag- vagy papírpoharat venne igénybe. Napi két kávé esetén így évente kb. 500 eldobható poharat spórol meg.
  • Ne kattintson könnyelműen a „Nyomtatás” gombra! Mielőtt kinyomtatna egy dokumentumot vagy e-mailt, gondolja végig: valóban szüksége van-e a nyomtatott változatra? Mutasson jó példát munkatársainak! Ha muszáj nyomtatnia, nyomtasson a lap mindkét oldalára.
  • Kapcsolja ki számítógépét és nyomtatóját éjszakára és hétvégére! Ellenőrizze számítógépe beállításait, és alkalmazza a felkínált energiatakarékos megoldásokat.
  • Vásároljon nagyobb kiszerelésben! Javasolja munkatársainak, hogy az egyadagos kiszerelésű kávé, tea, cukor és tejszín helyett szerezzenek be nagyobb kiszerelésű tételeket közös használatra. Ez olcsóbb, és csökkenti a hulladék mennyiségét.
  • Utazzon kevesebbet munkaügyben: tartson helyette telekonferenciákat vagy webes értekezleteket.
  • Kérdezze meg felettesét, hogy irodaházukban végeztek-e már energetikai auditot. Néhány alapvető energiatakarékossági intézkedéssel – például mozgásérzékelős lámpák beszerelésével – jelentősen csökkenthetők a közüzemi számlák.