Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Climate Action

Οικολογικό γραφείο

Όπου και αν εργάζεστε, μπορείτε με μερικές απλές κινήσεις να συμβάλετε στην εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και εκπομπών.

Το σύστημα οικολογικής διαχείρισης και οικολογικού ελέγχου (EMAS) της ΕΕ απευθύνεται σε εταιρείες και οργανισμούς στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο και τις βοηθάει στην αξιολόγηση και βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.

work_01_en
  • Χρησιμοποιείτε την κούπα σας αντί για πλαστικά ή χάρτινα κύπελλα. Εάν πίνετε δύο καφέδες την ημέρα, εξοικονομείτε έτσι περίπου 500 κύπελλα τον χρόνο.
  • Σκεφτείτε προτού εκτυπώσετε. Σκεφτείτε αν πραγματικά πρέπει να εκτυπώσετε ένα έγγραφο ή ηλεκτρονικό μήνυμα και παροτρύνετε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Αν πρέπει να εκτυπώσετε ένα έγγραφο, τυπώνετε και τις δύο πλευρές κάθε φύλλου.
  • Κλείνετε τον υπολογιστήκαι τους εκτυπωτές σας τη νύχτα και τα σαββατοκύριακα. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας —πρέπει να υπάρχουν επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
  • Αγοράζετε προμήθειες σε μεγαλύτερες ποσότητες. Προτιμάτε μεγάλες συσκευασίες καφέ, ζάχαρης, γάλατος και τσαγιού, που να μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι, αντί για ατομικές. Η επιλογή αυτή είναι φθηνότερη και μειώνει τα απόβλητα.
  • Αντικαταστήστε τα επαγγελματικά ταξίδια με τηλεδιασκέψεις ή με άλλες εξ αποστάσεως συνεδριάσεις.
  • Ρωτήστε τον προϊστάμενο ή την προϊσταμένη σας εάν έχει πραγματοποιηθεί ενεργειακός έλεγχος του κτιρίου. Βασικά μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ο φωτισμός που ενεργοποιείται με την κίνηση, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους λογαριασμούς.