Skip to main content
Climate Action

Az éghajlatváltozás és Ön

Az éghajlatváltozás mindannyiunkat érint, és mindenki tehet valamit ellene.

Bolygónk éghajlata jelentős mértékben és egyre gyorsabban változik. Ennek oka az emberi tevékenységek által kibocsátott üvegházhatású gázokban rejlik.

Az éghajlatváltozás hatásai mindegyik kontinensen érezhetők és előreláthatóan egyre súlyosbodni fognak, a társadalmi és gazdasági következmények pedig drámaiak lesznek.

Az éghajlatváltozás megfékezése érdekében számottevően csökkentenünk kellene az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezen túlmenően pedig alkalmazkodnunk kell a már visszafordíthatatlan változásokhoz, hogy mérsékelni tudjuk a károkat.

Az éghajlat-politikai fellépés előnyei sokrétűek. Hozzájárulnak az energiamegtakarításhoz, a levegő minőségének javulásához, az energiaellátás biztonságának garantálásához, a növekedéshez és a munkahelyteremtéshez.

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében az EU ambiciózus szakpolitikákat foganatosít az Unión belül, és szorosan együttműködik nemzetközi partnereivel.

A gazdaság valamennyi ágazata és a társadalom egésze fontos szerepet játszhat abban, hogy a jövő jobb legyen. Mindenki tehet az éghajlatváltozás ellen!